loading...

هلوکوک

آموزش آشپزی

بازدید : 592
يکشنبه 20 ارديبهشت 1399 زمان : 7:23
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

هلوکوک

طرز تهیه سمنو بدون آرد سنتی , دستور پخت سمنو فوری خانم گل اور با عکس , xvc jidi slk

سمنو یکی از دسرهای قدیمی‌و بسیار محبوب ایرانی است که بدون اضافه کردن هیچ گونه مواد شیرین کننده‌‌‌ای طعمی‌شیرین دارد. این دسر خوشمزه سرشار از ویتامین E بوده که برای سلامتی سلامتی و شادابی پوست بسیار مناسب است.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۸ نفر سمنو تهیه کنید.

مواد لازم سمنو

  • گندم ۱ کیلوگرم
  • آب به اندازه کافی
  • بادام با پوست ۱۲ عدد
  • آرد گندم سبوس دار ۲ کیلوگرم

طرز تهیه سمنو

برای تهیه سمنوابتدا گندم‌ها را پاک می‌کنیم و در قابلمه‌‌‌ای می‌ریزیم و روی آن آب سرد می گیریم و به مدت ۲ روی همین طور می‌گذاریم تا در آب سرد خیس بخورد.بعد آب داخل قابلمه را خالی می‌کنیم و گندم‌ها را در سینی که لبه داشته باشد می‌ ریزیم

به طوری که گندم‌ها روی هم نباشند بلکه کاملا کف سینی پهن شده باشند و یک دستمال تمیز را خیس می‌کنیم و آب آن را می‌گیریم و همان طور نمدار روی سینی می‌کشیم.نباید دستمال اصلا خشک شود و مداوم باید آن را نمدار کنیم،

تا گندم‌ها شروع کنند به جوانه زدن و پس از ۱ الی ۲ روز بعد جوانه می‌ زنند آن‌ها را داخل پارچه‌‌‌ای تمیز می‌ریزیم و پارچه را زیر شیر آب می‌گیریم تا بوی بد گندم‌های جوانه زده از بین برود و بعد دستمال را می‌پیچانیم و آب آن را می‌گیریم

و داخل یک کاسه قرار می‌دهیم و در یخچال می‌گذاریم.روزی یکبار از یخچال بیرون می‌آوریم و زیر شیر آب سرد می‌گیریم و کاسه را نیز می‌شوییم و آب اضافه پارچه را کاملا می‌گیریم و پارچه محتوی جوانه گندم را داخل کاسه می‌ گذاریم

و در یخچال قرار می‌دهیم،تا جوانه‌های بیشتری بزند و گندم‌ها سبز نشوند. سپس خوب که جوانه زد از یخچال بیرون می‌آوریم و پارچه را باز می‌کنیم و جوانه‌ها را جدا می‌کنیم و داخل چرخ گوشت چرخ می‌کنیم و جوانه‌های چرخ شده را داخل پارچه‌‌‌ای تمیز می‌ریزیم

و شیره آن را خوب می‌گیریم و تفاله‌ها را نیز در کاسه‌‌‌ای می‌ریزیم و کمی آب گرم روی آن می‌ریزیم و با قاشق مخلوط می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا ۱۰ دقیقه بماند و بعد مجددا در پارچه می‌ریزیم و شیره آن را می‌گیریم

و این کار را ۳ مرتبه انجام می‌دهیم تا دیگر شیره آن را کاملا گرفته باشیم.شیره گندم بدست آمده را در قابلمه‌‌‌ای ترجیحا مسی می‌ریزیم و آرد را کم کم به آن اضافه می‌کنیم و با همزن دستی خوب مخلوط می‌کنیم

و قابلمه را روی حرارت کم قرار می‌دهیم و پیاپی با قاشق هم می‌زنیم تا ته نگیرد و زودتر جوش بیاید و حرارت را ملایم می‌کنیم و هر ۴ دقییقه یکبار آن را هم می‌زنیم.حدودا ۵ الی ۶ ساعت زمان می‌برد تا رنگ سمنو تغییر کند و آب آن تبخیر شود

البته بستگی به میزان سمنو نیز دارد.زمانیکه آب سمنو تبخیر شد دمکنی را قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم تا به مدت ۲ ساعت با حرارت کم سمنو پخته و خوشرنگ شود. ۳۰ دقیقه آخر بادام‌ها را نیز داخل سمنو می‌ریزیم.

منبع: پارسی‌دی

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 1

آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 17
  • بازدید کننده امروز : 16
  • باردید دیروز : 2
  • بازدید کننده دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 34
  • بازدید ماه : 634
  • بازدید سال : 1373
  • بازدید کلی : 81359
  • کدهای اختصاصی