نان شیرمالیکی از نانهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد و مانند نان فطیر اراکی بیشتر به عنوان سوغاتی شناخته می شود. این نان خوشمزه را میتوانید مانند پن کیک ساده در کنار انواع صبحانهها سرو کنید.
مواد لازم نان شیرمال
- شیر ۱ لیوان
- شکر ¾ لیوان
- کره ۱۵۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- آرد گندم ۳ لیوان
- کشمش ¼ لیوان
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- روغن مایع به اندازه کافی
- پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان شیرمال
برای تهیه نان شیرمالسنتی ابتدا کره۱۰۰ گرمیو کره ۵۰ گرمیرا از یخچال بیرون میآوریم و در دمای محیط اجازه میدهیم تا نرم شود.پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر مخلوط میکنیم و به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه صبر می کنیم
تا مایه خمیر استراحت کند و ور بیاید. آن وقت در کاسهای بزرگ ۱ عدد تخم مرغ ،کره (۱۰۰)،شیر,شکر و نمک را با هم مخلوط میکنیم و خمیر مایه ور آمده را به آنها میافزاییم و خوب مواد را مخلوط میکنیم و آرد گندم را کم کم به مواد اضافه میکنیم تا یکدست شوند
و خمیر مایه نرمی داشته باشیم.سپس کشمش را به خمیر اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا منسجم شود.خمیر باید نرم باشد ،پس اگر کمیبه دست میچسبد مشکلی نیست. ظرفی را با قلمو چرب میکنیم و خمیر را در آن قرار میدهیم
و در جای گرم به مدت ۳ الی ۴ ساعت آن را نگهداری میکنیم تا استراحت کند. سپس فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار میدهیم تا گرم شود. خمیر را روی تخته با وردنه پهن میکنیم و با قالبهای مورد نظر قالب میزنیم
و یا خمیر را میبافیم به این صورت که سه یا چهار تا از خمیرها را به شکل لوله ای با طولهای ۳۰ سانتی متری حالت میدهیم و مانند بافتن مو خمیرها را می بافیم و یا هر مدلی که تمایل داریم به آن شکل میدهیم.سپس تخم مرغ باقی مانده را میشکنیم
و زرده آن را از سفیده اش جدا میکنیم و زرده را در کاسهای میریزیم و با کره ۵۰ گرمیآب شده مخلوط میکنیم و کنار می گذاریم. آنگاه با قلمو کف سینی را کمیچرب میکنیم و خمیرهای شکل داده را داخل سینی میچینیم
و قلمو را داخل مخلوط کره و زرده تخم مرغ میزنیم و روی خمیرهای شکل داده شده میکشیم تا روی تمامیخمیرها با مخلوط کره و زرده تخم مرغ آغشته شود و بعد به مدت ۳۰ دقیقه خمیرها را رها میکنیم و صبر میکنیم تا استراحت کنند.
پس از گذشت زمان استراحت خمیرها ،سینی که خمیرها را در آن چیده ایم را در طبقه وسط فر قرار میدهیم و یک ظرف آب نیز داخل فر میگذاریم تا بخار آب خمیرها را خشک نکند و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تامل میکنیم تا نانهای شیرمال بپزد.
در آخر شعله بالای فر را روشن میکنیم تا روی نانها نیز طلایی شود.سپس سینی را از فر بیرون میآوریم و صبر میکنیم تا نانها خنک شوند.نانها را از داخل سینی جمع میکنیم و در جای خشک و خنک نگهداری میکنیم و برای صبحانه یا به عنوان عصرانه با چای نوش جان کنید.
![هلوکوک](https://cookingrush.net/wp-content/uploads/2023/01/Sheermal_bread.jpg)
نکات لازم برای تهیه شیرمال سنتی
- یادتون باشه که نان شیرمال زود پخته میشه و بهتره حواستون به فر باشه.
- بعد از پختن نان شیرمال اون رو داخل پارچه بپیچید.
- بهتره که چند دقیقه آخر گریل رو رویشن کنید تا روی نانها طلایی بشه.
سخن آخر
همونطور که در بالا مشاهده کردید ما برای شما نحوه طبخ نان شیرمال سنتی رو توضیح دادیم تا بتونید به راحتی این شرینی خوشمزه رو تو خونه درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
در صورتیک که تجربه درست کردن نان شیرمال رو به روش دیگهای دارید، خوشحال میشیم که با ما و دیگر کاربران در بخش کامنتها به اشتراک بزارید.