دمپختک یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که شباهت زیادی به غذاهایی مثل باقالی پلو ساده و دمیگوجه فرنگی دارد. دمپختک با نام دمیباقالی هم شناخته میشود و در بیشتر مواقع به همراه نیمرو سرو میشود.
مواد لازم دمپختک
- برنج ۴ پیمانه
- پیاز متوسط ۳ عدد
- روغن ۴ قاشق سوپ خوری
- باقلا خشک ( لپه باقلا ) ۴۰۰ گرم
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه دمپختک
برای تهیه دمپختک مجلسی ابتدا پیازها را پوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم و بعد تابهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و روغن داخل آن میریزیم
و اجازه میدهیم تا روغن کمیداغ شود و بعد پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت میدهیم.اجازه میدهیم پیازها سبک و نرم شوند و مجددا آنها را تفت میدهیم و صبر میکنیم تا سرخ و طلایی شوند و کمیزردچوبه در آخر سرخ شدن روی پیازها میریزیم
و باقلاهای خشک شده را نیز داخل تابه میریزیم و با پیازها تفت میدهیم و ۳ الی ۴ لیوان آب به مواد اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم تا باقلاها نیم پز شوند. پس از نیم پز شدن باقلاها(دقت کنید که آب باقلاها بیشتر از یک بند انگشت نباشد)
کمینمک و فلفل سیاه داخل تابه میریزیم سپس برنج را میشوییم و ۲ مرتبه آب آن را تعویض میکنیم و در آخر میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و به مواد داخل تابه اضافه میکنیم و جرارت را کمیزیاد میکنیم
تا آب داخل ماهیتابه تبخیر شود و بعد روغن را داخل تابه میریزیم و برنج را دم میاندازیم و حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم خوب پخته شود. دمپختک ما بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بعد آماده نوش جان کردن است.